diumenge, 19 de març del 2017

Més de 10 anys del blog

Fa més de 10 anys de la creació del blog Llavors-Semillas-Seeds, i l’any passat em vaig proposar de celebrar-ho amb les persones que per mi han estat i són un referent i introductors en el que s’anomenen Tecnologies de la Informació i la Comunicació, les TIC.
Però en comptes de celebrar els 10 anys del blog, celebraré els més de 10 anys del blog, amb el mateix objectiu que em vaig proposar l’any passat.
Foto @roc

La celebració serà molt senzilla, obsequiar una ampolla d’oli d’oliva El Vilar de les Terres de l’Ebre a cada una de les persones referent i de passada poder compartir amb ella una estona de conversa, si les circumstàncies ho permeten.
L’oli és un aliment bàsic de la dieta mediterrànea. A més es produeix des que fa molts i molts anys, i concretament a les Terres de l’Ebre, de fa mil·lenis. Poc ha canviat el procés de producció de l’oli. Però és important el paper que les TIC han aportat, tant en el cultiu de les oliveres com a la comercialització de l’oli. Aquesta relació Oliveres - Oli - TIC és la raó d’aquest obsequi.
Roc Fages i el blog Llavors-Semillas-Seeds
De fet, a finals de gener ja vaig tenir l’oportunitat de lliurar la primera ampolla al Roc Fages, la persona que em va introduir en el món de les xarxes socials, creant-me aquest blog, el 15 de maig de l’any 2006. Aquesta va ser la crònica que en Roc va fer d’aquella trobada. Per cert l’aplicació que vam comentar continua activa al Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya.

Foto @roc
En Roc em va explicar que estava duent a terme projectes d’innovació per a institucions i empreses a través de Bee&Butterfly de la que n’és soci i fundador.
En Roc, quan el vaig “descobrir” comentava temes d’Administració Pública des de les pàgines d’Infonomia. I a finals de 2006 va publicar el llibre “Red Pública”, un recull dels articles publicats a Infonomia des del 2000, amb pròleg del Xavier Marcet.
La relectura del llibre permet comprovar com en Roc, ja des del primer “missatge” que escriu, preveu el potencial d’internet “Internet, participación política y recepción activa de la información” (10 juliol 2000).
El llibre, de l’any 2006, ja avançava temes de debat actual sobre l’eGovern: Estratègia per al eGovern; Interadministracó; Serveis online; Democracia.
Els dos darrers articles tracten de les noves formes de participació, on dona als mòbils un paper important de particiació d’accés majoritari.
En aquests moments, 10 anys després de la publicació del llibre, sembla que només tinguem els fonaments del que vaticina aquest recull d’articles del Roc, i que encara no hem trobat la manera fàcil i senzilla de permetre i aprofitar la participació de la ciutadania.

2 comentaris:

roc ha dit...

Carles. Moltíssimes felicitats per la qualitat del blog, per totes les iniciatives a les xarxes que has iniciat i, sobretot, per la constància en mantenir la informació actualitzada. Aquesta és una de les qualitats que es valoren molt avui, un moment en què la informació sembla que ha de ser ràpida i fugissera. Per la meva part, és un plaer tenir el privilegi d'haver estat el teu introductor a aquest món. Seguim!!!!

JmPagès ha dit...

PER MOLTS ANYS CARLES!
Per a mi és un blog de referència professional, de qualitat i permanentment actualitzat.
Molt agraït per la bona feina.