dimecres, 25 d’octubre del 2023

NOU FORMAT: Llista de varietats de fruiters que disposen de Títol d'Obtenció Vegetal (TOV) a Europa o Espanya (25.10.2023)

poma Tutti, obtenció IRTA
Ara fa 20 anys que vaig començar a elaborar els llistats de Varietats de fruiters que disposen de protecció a Europa i a Espanya, i el de Varietats de fruiters que han sol·licitat protecció a Europa i a Espanya.

L’objectiu era trobar en un mateix lloc la informació de les varietats protegides de fruiters per l’Oficina Europea de Varietats Vegetals i per l’Oficina Espanyola de Varietats Vegetals.

A partir dels butlletins de les esmentades Oficines i d’una base de dades anava reunint referències de varietats de fruiters i editava els llistats que publicava i us enviava.

Fa uns mesos vaig decidir deixar de publicar i enviar els llistats en format pdf, i oferir la informació de forma gràfica per donar valor afegit a les més de 8.600 referències que hi ha a la base de dades.

Amb el nou format es pot veure fàcilment de quina espècie hi ha més varietats protegides o amb sol·licitud. O quins són els països d’on hi ha més sol·licituds, o quines són les empreses amb més proteccions.

La mateixa informació de la llista de varietats que enviava, ara la podeu consultar a través de gràfics. Als gràfics de proteccions, sol·licituds i espècies, clicant damunt les barres de les espècies, es pot accedir a la llista de les varietats per veure els detalls.

Adreça: https://tinyurl.com/TOVeues

Instruccions per fer consultes:

1 – trieu idioma

2 – trieu la informació que us interessi entre els 6 botons

3 – seleccioneu l’espècie que us interessi, clicant damunt de la barra o el nom de l’espècie. Podeu anar cap avall del gràfic amb la rodeta del ratolí.

4 – pitgeu el botó “Veure detalls”

5 – seleccioneu a la taula, la varietat que us interessi, clicant damunt i a continuació el botó de “Veure detalls”

6 - accedireu a la informació de la varietat

Espero que aquesta informació us sigui d’utilitat i us agraeixo el vostre suport.


El meu agraïment a la companya del Departament Rosa Pérez Bielsa per haver-me ajudat i guiat a reestructurar la base de dades amb la que és possible gestionar tota la informació.