dilluns, 30 de novembre de 2009

Renovació d'inscripció de varietats al Registre de Varietats Comercials espanyol (30-11-2009)

El BOE del 30 de novembre ha publicat l'Ordre ARM/3223/2009, de 17 de novembre, per la qual es disposa la renovació de la inscripció de diverses varietats en el Registro de Variedades Comerciales, de les espècies:

- bleda Beta vulgaris L. (4),
- all Allium sativum L. (Morado de Bañolas i 6 més),
- carxofa Cynara cardunculus L. (1),
- alfals Medicago sativa L. (Ampurdán, Aragón, Tierra de Campos, Victoria i 3 més),
- cotó Gossypium spp. (13),
- tramús blanc Lupinus albus L. (1),
- api Apium graveolens L. (1),
- arròs Oryza sativa L. (Bahía, Bomba i 14 més),
- civada Avena sativa L. (Saia 6 i 9 més),
- alberginia Solanum melongena L. (4),
- bròculi Brassica oleracea L. (2),
- carbassó Cucurbita pepo L. (5),
- carbassa Cucurbita Maxima Duchesne (Shintoza),
- ordi Hordeum vulgare L. (34),
- ceba Allium cepa L. (6),
- sègol Secale cereale L. (1),
- col xina Brassica oleracea L. (2),
- col-i-flor Brassica oleracea L. (1),
- colza Brassica napus L. (partim) (6),
- dactilo Dactylis glomerata L. (2),
- espàrrec Asparagus officinalis L. (2),
- festuca alta Festuca arundinacea Schreber (1),
- maduixa Fragaria sp. (9),
- cigró Cicer arietinum L.(14),
- girasol Helianthus annuus L. (46),
- pèsol Pisum sativum L. (partim) (Tirabeque),
- pèsol gra llis Pisum sativum L. (partim) (1),
- pèsol gra rugós Pisum sativum L. (partim) (3),
- pèsol proteaginós Pisum sativum L. (partim) (6),
- fava Vicia sativa L. (Aguadulce, Histal, Luz de Otoño, Reina Mora i 7 més),
- favó Vicia fava L.(8),
- mongeta enfiladissa Phaseolus vulgaris L. (Del Ganxet i 3 més),
- mongeta mata baixa Phaseolus vulgaris L. (10),
- enciam Lactuca sativa L. (2),
- llentia Lens culinaris (1),
- col lombarda Brassica oleracea L. (2),
- panís Zea mays L.(24),
- meló Cucumis sativus L.(10),
- patata Solanum tuberosum L. (Desirée, Jaerla, Kennebec, Monalisa, Red Pontiac i 8 més),
- portaempelts de vinya Vitis sp.(Fercal),
- cogombre Cucumis sativus L. (10),
- julivert Petroselinum crispum (Mill.) Nyman ex A. W. Hill (2),
- pebrot Capsicum annuum L. (16),
- porro Allium porrum L. (3),
- rave Raphanus sativus L. (1),
- raygràs anglès Lolium perenne L. (1),
- raygràs italià Lolium multiflorum Lam. (4),
- remolatxa sucrera Beta vulgaris L. (14),
- remolatxa Beta vulgaris L. (1),
- col Brassica oleracea L. (3),
- síndria Citrullus lanatus (Thunb.) Matsum. et Nakai (12),
- melca Sorghum bicolor (L.) Moench (2),
- tomàquet Lycopersicon esculentum Mill. (Daniela i 15 més),
- blat tou Triticum aestivum L. (Anza, Montcada i 35 més),
- blat dur Triticum durum Desf. (36),
- triticale × Triticosecale Wittm. (7),
- veça Vicia sativa L. (18),
- veça villosa Vicia villosa Roth. (2),
- erbs Vicia ervilia L. (1),
- pastanaga Daucus carota L. (Nantesa 2, Nantesa 3, Nantesa 5 i Mercado de Paris 3).

En total s'ha renovat la inscripció de 433 varietats.