dissabte, 19 de setembre de 2009

Seminari Internacional sobre Agrobiodiversitat, una estrategia per al manteniment del territori. L'Agrobiodiversitat, història natural i econòmica

La Fundació d’Estudis Superiors d’Olot (FES) conjuntament amb el Consorci Universitari Internacional Menéndez Pelayo de Barcelona (CUIMPB) – Centre Ernets Lluch, organitza el “Seminari Internacional sobre Agrobiodiversitat, una estrategia per al manteniment del territori. L'Agrobiodiversitat, història natural i econòmica” (programa) que es celebrarà al Casal Marià d'Olot els dies 4, 5 i 6 de novembre de 2009.

Les varietats tradicionals estan de moda i s'han convertit en una mena de mite. Però sovint en parlem, i normalment bé, sense saber exactament què són, d'on venen, quin valor tenen i quin en poden tenir demà. El curs pretén informar sobre aqusts punts i a partir d'aquí avaluar quin paper poden tenir en el germoplasma cultivat del futur. Així tembé podem valorar de manera racional el que volem pagar per conservar-les. (extret de la presentació del curs)

Són ponents d'aquest seminari:

- Francesc Casañas. Professor de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Director de la Fundació Miquel Agustí

- Fernando Nuez. Professor de la Universitat Politècnica de València. Director del Centre de Conservació i Millora de la Agrodiversitat Valenciana (COMAV)

- José Esquinas. Professor de la Universitat Politècnica de Madrid. Exdirector del programa de conservació de llavors de la FAO
Maria José Díez. Professora de la Universitat Politècnica de València. Directora del Banc de Germoplasma del Centre de Conservació i Millora de la Agrodiversidad Valenciana (COMAV)

- Jaume Prohens. Professor de la Universitat Politècnica de València. Sub-director del Centre de Conservació i Millora de la Agrodiversitat Valenciana (COMAV)

- Pere Puigdomènech. Professor d'Investigació del CSIC. Director del Centre de Biologia Molecular Vegetal del CSIC.

- Maria Montaña Càmara. Professora de Nutríción de la Universidad Complutense de Madrid

- Roser Romero del Castillo. Professora de la Universitat Politècnica de Catalunya. Directora del Panell de Cata de la Fundació Miquel Agustí 

- Antoni Massanés. Director de la Fundació Alícia.

- Pep Nogué. Cuiner, cerveser i consultor gastroalimentari


El preu d'inscripció al seminari és de 140 €. La matrícula la podeu fer omplint el formulari. Més informació a info@cuimpb.cat Tf: 933 017 555